Jul på Tjolöholm

Nu har vi fått en första dos julstämning i form av “Jul på Tjolöholms slott”. Julmarknad i slottsmiljö, inte helt fel en helt vanlig onsdag!

Vi myste, tittade på hantverk och smakade på lokalproducerade delikatesser (hej marsipancigarrer från Bräutigams!). Fikade på slottet och tittade på eldshow. Insöp atmosfären. Tänk att vi nu börjar gå in i juletider!

 

Hade jag bara haft ett par centimeter till i takhöjd så hade den här granen fått flytta in till jul…

visa dölj 4 kommentarer

A Piece of Happiness - Jag som tycker det är så svårt att fota i mörker är ju intresserad av vad du hade för inställning på kameran???
Översta bilden och näst sista bilden??

Det ser så mysigt ut!!

Mrs. b - Tack!

Ja det är inte helt lätt. Jag kör oftast med bländarprioritet (“Av” på min Canon) – i detta fallet har jag haft största bländaren (4.0 på det här objektivet). Kameran har själv ställt in slutartid och även ISO (då jag kör auto-ISO). Nu har jag inte de siffrorna då jag inte är hemma och kan kolla, men jag gissar att den ställt om ISO till högsta och att slutartiden också blivit längre. Högt ISO innebär mer brus och jag har brusreducerat en aning i Camera Raw (på någon av bilderna). Lång slutartid kan medföra skakoskärpa (då man inte kan hålla kameran still pga den långa slutartiden), här hjälper IS (bildstabilisatorn) som jag har på just detta objektiv en del. I övrigt så försöker jag ljusmäta på rätt ställe i bilden också, det kan ju bli väldigt stora skillnader vad kameran väljer (slutartid) beroende på vart jag siktar så att säga.

Proforma – Irene - Makalöst fina bilder men jag förstår inte ett skvatt av din förklaring ovan! :) Bräutigams cigarrer går inte av för hackor!
Trevlig helg!

Simon G - Vilka härliga bilder! :)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.