Att lägga kantsten

Stenläggningen fortskrider i sakta mak. Ikväll har maken varit ute och lagt ett par kantstenar på “innergården”. Vi har våndats ganska mycket över alla stenval och bestämde oss till slut för kantsten i granit längs med entrégången. Det är tunga pjäser som ska ner en bit i marken. Men läggningen i sig är ganska fiffig ändå då man tydligen använder sig av en slags stor tång att gripa tag i stenen i syfte att lyfta den en bit, så att man därefter kan skyffla in material under stenen för att till sist bonka ner stenen på rätt plats. Eller nåt sånt. Men i vilket fall så kan man nu börja skönja hur det kommer att se ut – formerna börjar falla på plats. Att förstärka former (oavsett vilka) t.ex. med en stenlagd kant tror jag gör mycket för hur det hela kommer att se ut i slutändan. (I alla fall för mig som gillar lite mer avgränsade former.)

visa dölj 3 kommentarer

Jo - Oj, vad snyggt med granitstöd! Lite annorlunda än våra “vi tar vad vi hittar i trädgården”-stenar! :)
Ni kommer att få det riktigt stiligt med all fin sten!

Paula - Jag gillar det jag ser :)
Du tog nästan orden ur min mun angående “avgränsande former”,
det är nämligen det jag drömmer om!
Jag har stora visioner för vår trädgård,
men det är ett projekt för framtiden.
Vi har nyligen köpt hus (byggt 1980),
och nu är det A och O att få i ordning invändigt först.

Men jag tackar och bockar för all inspiration du delar med mig,
det sparas på hårddisken för framtiden ;)
Kram, Paula

Caroline - Åhh, granit kan aldrig bli fel! Ser väldigt lovande ut.

Ha en fin dag!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.