Uteliv: vecka 15

Ja nu är vi väl i princip färdiggrävda. Och färdigdränerade. I dubbel bemärkselse. Puh, vilket jobb! Det ser ju inte så djupt ut på bild, men jag kan säga att det har grävts och grävts och grävts lite till för att få till den här ytan framför förrådet. Skottkärran har gått varm, med en och annan hjälpande liten hand.

Murbygget påbörjades igår, och tack vare ordentligt förarbete har det nu bara rasslat till och halva muren är redan färdigbyggd. Murhörnan är dock bara provisoriskt ditlagd än så länge. Det ska också till en trappa mellan entrenivån och förrådsnivån men det får göras sedan vid stenläggningen. Vi funderar också vidare på hur hela “innergården” och gångarna ska se ut i detalj. Det återstår ju mycket arbete, men nu kan man stundtals ändå känna lite hopp om det som komma skall.

Handgrävd fyllnadsjord, någon?


Det har hänt en liten del annat också i trädgården förutom grovarbete. Jag har beskurit rosor för första gången i mitt liv. Inte så att jag vet exakt hur det ska göras, men nerklippta är dom i vilket fall. Det återstår att se hur dom tar sig. Våra rabattrosor ja… Jag har ännu inte riktigt bestämt mig för jag tycker om dom, men det är en annan historia.

I rabarberlådan är saker också på gång. Vilken växtkraft – jag kan bara ana vad som kommer att ske den närmsta månaden.

Barnens lystmäte blev mättat med råge när studsmattan så äntligen åkte fram.

Och såklart en obligatorisk vätskekontroll för alla barn (och vuxna) på gården.

Ytterligare vårtecken – en rockring och en grill.

Och såklart nyckelpigan på liten hand.

visa dölj 6 kommentarer

Jo - Oj, vilket jobb ni har gjort! Inte nog med att det är jobbigt att gräva, det är dyyyrt med sten också…
Men heja! :)

Finurliga fröken - Men va ni jobbar och står i. Kan inte varit lätt det där. Men det blir otroligt fint och vilket hus ni har! För att inte tala om alla härliga vårtecken och bilder du bjuder på. Dom gjorde mig glad och gav mig hopp. Kram

Malin - Vad flitiga ni är! Blir ju hur fint som helst. Kan tänka mig arbetet som ligger bakom. Ni har så otroligt schysst läge på ert hus.

Weronica – En mammas dag - Vad kul med rapporter från er trädgård och uteliv! Här har maken mest gödslat än så länge och så suckar han lite åt alla mina rabatter som jag vill anlägga :)

odd brown bird - Oj oj oj, ni har verkligen fullt upp och bra blir det!

Hoppas ni hinner softa lite i helgen.

Kram

lilla.u - kortet på nyckelpigan är så fint. känns så mycket sommar!
och vad ni jobbar … ! härligt.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.