Uteliv: vecka 12

Nu är den definitivt igång. Utesäsongen. För vår del skulle jag nog iofs snarare använda ord som grävsäsongen. Eller grovarbetssäsongen. Säsongen när den stillasittande kontorskroppen får sig en rejäl dos träningsvärk. Nu har vi ju hållt på i ett antal år med detta grävande, och jag börjar ärligt talat bli rejält less. Men nu gäller det att bita ihop. Nu hoppas jag att det är sista kurvan och sen upploppet kvar. Dvs att i år ska vara sista året för grovarbete. Hoppas kan man alltid.

Vi har en plan. Det stora målet för i år är att göra i ordning uppfart och entrésida. Stenläggning av uppfart och gångar. Bara tanken är ju alldeles underbar. Marksten istället för makadam. Stentrapp istället för lastpall. Prydligt istället för skräpigt. Åh vad jag längtar.

Men tillbaka till verkligheten. Det kommer krävas en del svettigt arbete för att nå dit. Vi ska inte göra stenläggningen själv, visserligen, men det är en del arbete innan det ens kan påbörjas. Vi har börjat med dränering. För sjuttioelfte gången sysslar vi med dränering. Denna gång är det carport/förråd som får sig en omgång.

 

Maken har således lagt ett pussel. Många bitar blev det. Men så länge det funkar så…

 

Och så är Jordflytt AB återigen igång. Det är vi, alltså. Som flyttar jord från punkt A till punkt B (ibland via C). Jag vet inte hur många gånger i ordningen vi har byggt på denna hög. Och betalat för avhämtning. Bara för att ett tag senare påbörja en ny. Merparten av jorden här är från ett parti bredvid friggeboden där vi för ett par veckor sedan grävde rent in mot berget. Många skottkärrelass blir det.

 

Jag tog en kort paus i grävandet för årets första plantering. Penséer=vår.

visa dölj 4 kommentarer

Proforma – Irene - Har man hus har man jämt att göra! Och det spelar ingen roll om det är nytt eller gammalt! Vi har bott i vårat i 8 år nu (ej nybyggt utan gammalt renoverat) och nu är det dags att börja om igen.
Tycker ni gör rätt i att låta någon annan göra plattläggningen, det är ett så tungt jobb. Skönt när det är klart! Jag kan tänka mig att du längtar…

Jenny - Jag kan verkligen tro att du är tokless på jobbet ni gör eftersom det är fysiskt tungt och tidskrävande. Men bor ni i huset ni vill bli gamla i så kommer det här tillbaka till er flera ggr om! Ni är kanonduktiga!

Carina – inspirera - Mycket jobb – men det kommer bli super!
Härlig med vår…och sommardrömmar!
Kramen.

Designtjejen/Emmelie - Vilka jätte fina bilder!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.