Fingersättning

Nä, nåt sånt gjorde vi inte i grundskolan på min tid. Maskinskrivning nån gång på högstadiet var nog det närmaste.

Hur länge har han gått i nollan, förlåt, småettan, nu? 3 månader? Och dom håller redan på med datorer. Inte nog med det – fingersättning ska det visst också vara. Inte illa. Det är bara att inse att det bara är en tidsfråga innan han kör om oss…

Skolan kör ett projekt där eleverna ska lära sig att läsa och skriva mha av dator och däri anpassade program. Bokstavsljuden är i detta skedet viktigare än bokstäverna. Datorn ljudar och eleverna övar. Ev. bristande motorik (som vid penna/papper skrivning) hindrar inte skrivandet. Intressant med utvecklad pedagogik, tycker jag. Och roligt, tycker sonen som gärna vill öva även hemma.

visa dölj 4 kommentarer

Linruz - Ja herre gud vad vi kommer bli omsprungna tidigt av denna generationen.
Riktigt härftigt att se vad snabbt de lär sig allt.
Kram kram
Lina

Camillasnyahem.se - Ja, vi kommer framstå som tekniska analfabeter om några år när barnen våra växer upp! Lea är mer haj på min iphone än vad jag är – hon är tre år! :)

Malin - Touch-metoden har jag kört till leda. Viktiga övningar som att skriva alfabetet på tid fick jag ägna mig åt under min skoltid… ;-)

Skönt att se att lärandet utvecklas. Att man tar tillvara på de möjligheter som ny teknik ger – och framför allt att man försöker väcka barnens lust genom att lära ut på ett sätt som är roligt för barnen.

Tummen upp!

Jenny - Nä du det fick absolut inte vi heller lära oss! Det är rätt otroligt vad en liten människa kan lära sig mycket!

Ha en fin helg!
Kram Jenny

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.