Morötter

Nej, nu får det lov att bli andra bullar. Eller rättare sagt inga bullar. Och morötter istället. Vinterns -5kg blev efter semesterns slut till +4.5kg. Jag vet exakt när plussandet har börjat. Det har liksom skett stötvis. Påskhelgen innebar första påslaget. Midsommaren andra. Och så långa semestern det tredje. Det är tydligt nu att jag klarar mig bra när det är vardag, och att det är helger och ledigheter som “ställer till det”. Nåja, jag har inget recept ännu på hur jag ska lyckas denna gång med det långsiktiga. Jag vet bara att jag behöver gå ner ett par kilo för att må bra, på alla plan. För själva viktnedgången kör jag det som jag sedan tidigare vet fungerar för mig (Aftonbladets Viktklubb). Jag skulle kunna köra samma princip även utan att vara medlem, men jag vet också hur lätt det är att blunda för små saker som lätt slinker in i munnen. Jag kan säga som så att när man redovisar precis allt som man stoppar i sig är det betydligt lättare att motivera sig att inte stoppa i sig de onyttigheter som inte ryms inom viktminskningsbudgeten. Jag vill göra det så lätt som möjligt för mig, helt enkelt.

Vad gäller motion så är det väl sisådär. Det skulle definitivt inte skada att öka på den biten. Det är ju egentligen helt klart ett vinnande koncept. Men jag har inte lyckats hittat det fokuset ännu. Hittills har det blivit sporadiska joggingrundor. Och nu när maken häromdagen stod öga mot öga med tre älgar mitt i motionsspåret så har jag väl inte direkt blivit mer peppad att bege mig ut där igen. Men vi får se. Rätt vad det är så vänder det. Undrar just om det inte blir en liten runda i eftermiddag.

Imorse visade vågen -1.6kg. En god första vecka, vilket det förstås oftast brukar vara. Annars brukar det mer ligga på runt ett halvt kilo i veckan för min del. Men det är inte bara vågen som pekar rätt. Det känns även på humöret. Jag känner mig peppad. Japp, nu vänder det!

Morötterna har vi skördat från egen pallkrage. Mums, så goda!

Update: Jodå, nu är rundan avverkad! Jösses, så tunga ben. Men inga älgar i sikte tack o lov. Och då scannade jag ganska rejält kan jag säga. Nu väntar skönaste belöningen i form av vatten, dusch, och ännu mera vatten.

 

visa dölj 5 kommentarer

Proforma – Irene - Känner igen mig så väl, mycket gott i magen och vips så har det fastnat några kilon på kroppen. Det är ju så svårt att sätta stopp… men jag har också kommit i det läget, nu måste jag dra i bromsen hååårt! Tyvärr är jag inte motionstypen så det gör det genast trögare men jag har tappat några kilon med hjälp av “magsjukemetoden” så det var den knuff jag behövde, nu fortsätter jag med GI framöver. Lycka till, 1,6 kg är en början!

mammaxtre - Minus 1,6 kg på en vecka låter som en riktugt bra start. Hur bra som helst.

Möta älgar i motionsspårert låter ju riktigt spännande :-)

Postadress Torslanda - Jag hejar på dig! Skönt med en nystart. Här har det blivit för mycket glass i sommar.

Lindha - Fina bilder du har i bloggen!

Önskar dig en fin dag! :)

Scandinavian Preppy - Ja, här har det också blivit ett par kilo för mycket. Men för min del kom de under vinter/vår. Energitjuvar och dåliga tidsprioriteringar är mina bovar. Energitjuvarna har jag gjort mig av med nu och tiden bestämmer jag ju själv över, så nu är JAG prio ett :) Har inte fått tillbaka min styrka i kroppen efter min andra graviditet (herregud, den avslutades ju för evigheter sedan!) trots träning som tidigare gjort mig gott. Nu har jag anlitat en PT som ska hjälpa mig med rätt styrkeövningar och träningsprogram så jag får tillbaka den där styrkan igen. Kilona försvinner bara jag rör på mig mer, så i höst ger jag mig själv tid till det. Löpning, cykling och powerwalks gör susen!

Heja du!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.