Modig

Min älskade lilla kille. Det var ju precis det här som inte skulle hända. Inte efter förra årets utdragning. Vi skulle ju vara så noga, så noga. Och det har vi också försökt. Med “Elis” (eltandborsten) och allt. Men så häromdagen noterade jag ett förmodat hål igen. Och kände mig som världens sämsta förälder. Och jag såg på dig att du direkt mindes tillbaka.

Idag var det dags. Undersökning och “ska vi inte försöka laga medans du ändå är här”. Du ville inte ha bedövning för du mindes att det gjorde ont att ta den. Och så satte tandläkaren igång. Och det blev jobbigt. Tårar, pauser, peptalk. Tårar, pauser och ännu mera peptalk. Till slut var äntligen det värsta över. Du fixade det! Min duktiga och modiga kille!

På hemvägen tog vi en sväng förbi leksaksaffären. Och åt middag på McDonalds. Och nu på kvällen var det hela överspelat. “Pappa, tandläkaren satte fast som en pepparkaksform på tanden när hon skulle laga den.”

Min modiga lilla älskling!

visa dölj 10 kommentarer

mammaxtre - Åh strackars liten. Jag känner nästan hans ångest genom cyberrymden. Usch så trist med hål.

Själv hjälpte jag min 6 åring att dra ut en lös tand idag :-)

Odd brown bird - Ååå fina killen, vilken hjälte! Jaa, jag bävar lite för det där, första gången de måste laga. Kommer inte bli populärt om man säger.

Proforma – Irene - Åh, stackarn, inte roligt! Han var värd både leksak och McDonald flera gånger om, sååå duktig som klarade av det!
Det sägs ju att motgångar gör en stark men vete sjutton om det gäller tandläkarbesök! För mig har det nästan varit tvärtom, det är först på senare år som jag hanterar tandläkarbesöken bra! Men det kanske har stärkt mig på annat sätt, vem vet.

Malin - Min kille fick dra ut en mjölktand förra veckan som det hade blivit hål i..

Jag undviker att följa barnen om det går då jag själv har sån tandläkarskräck, det blir som jobbigt för alla då.

Caroline - Vad duktig han var som klarade av det! Bedövning tycker inte jag heller är kul att ta. Hos min tandläkare har de dock någon ny laserborr som knappt känns, den gör mest ett smattrande ljud. Blir inte alls lika obehagligt som de gamla borrarna som snurrar så hela huvudet vibrerar. Hoppas att ni har någon liknande!

Ha en fin dag!

Anna-Karin - Det är inte rättviost det där med hål. En del borstar och sköter sina tänder efter konstens alla reglar och ändå blir det hål. Andra slarvar och får inte ett enda (min svåger) är ett levande bevis på det.

pia - Ojoj, jag vet som mamma hur det känns att se sin son laga en tand, i vårt fall mååånga tänder, min son har en urusel kvalité på sina och jag känner mig som världens sämsta mamma, nu har vi slutat med allt sött i huset, i stort sett…det är dessutom så svårt nu när han är 9 år och far runt kompisar och det är så många barn som redan i den åldern åker till affären för att köpa godsaker på vardagar! Inte lätt att hålla koll, å dessutom bor han hos sin pappa varannan vecka och även om vi är hyfsat överens om sådana här saker så kan jag ju inte veta att det följs…
Men visst är de små duktiga!! Jag blir imponerad varje gång å sist klarade han sig utan tårar! :)
kram!

Malin - Tänk vad de kan när de måste. Man blir inget annat än imponerad. Hoppas att det dröjer länge till nästa gång.

Ha en fin helg!

Malin

LiseLotte - Jag känner med honom. Man blir väldigt stolt över sina barn när de klarar av sådana här saker.

ps jag har bytt bloggaddress så du vet :) man måste länka om :) sorry

A F F L U E N Z A - Usch, stackarn. Inte roligt att vara så rädd för tandläkaren.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.