Att slunga eller inte slunga

Det är dagens fråga. En salladsslunga – vilken relativt onödig pryl har jag tänkt. Hur ofta kan den komma till användning. Men nu är jag beredd att revidera min åsikt. Efter att dag ut och dag in ha stått där med dyblöt sallad och duttat salladen torr med hushållspapper. Det går åt en del hushållspapper. Plus att det är ganska tråkigt. Ikea lär ha en salladsslunga för en billig penning. Eller så får jag testa det gamla husmorsknepet med att slunga salladen torr i en handduk.

Hur gör ni?

visa dölj 10 kommentarer

Zandrah - Jag kör med Ikea’s slunga. Tycker den är kanon, för det finns inget tråkigare än att stå och torka sallad med papper! Ur miljösynpunkt är det ju dessutom riktigt onödigt att slösa papper på nåt sånt.
Ikea’s slunga är helt ok, men på min så lossnar veven ibland och jag blir lika förskräckt varenda gång.

Postadress Torslanda - Jag resonerade som du för några år sedan – köpte en supersöt rosa på prov från Clas Ohlson för en liten peng. Och är så supernöjd! Aldrig mer utan … Testa!

yllet - Jag brukar låta den ligga och rinna av i durkslag ett slag. sen äter vi den blöt. Vi har en salladsslunga inbyggd i vår potatisskrapare. Kanske borde jag prova den?? Det kanske kommer revolutionera mina lunchsallader!?

scandinavian preppy - Ikeas slunga. Den är guld. Används varje dag!

Barfotsgatan - Bums iväg och skaffa den från Ikea! Värd varenda krona! ;-) Skulle inte kunna klara mig utan min slunga…värsta jag vet är våtsliskig sallad. Dessutom är salladen (den iordninggjorda och ihopblandade)lika fräsch dagen efter….

mammaxtre - Oj, jag har aldrig känt något behov av vare sig slunga eller hushållspapper när det gäller sallad :-)

Ha det fint

Camillasnyahem.se - Jag slungar den i en salladsslunga, den var ganska dyr men OJ, hur bra är den inte? No more blaskig sallad. :)

Proforma – Irene - Jag delar och sköljer sedan salladen i en sil, slår silen lite mot kanten av diskhon så vattnet rinner av… voilà! Enkelt och smidigt i alla år, har faktiskt aldrig känt behov av en slunga! Har faktiskt en med potatisskalaren men använder den aldrig.

Anna-Karin - Kör med IEKAS slunga och fattar inte hur vi klarat oss i alla år utan slunga. Absolut ingen onödig pryl!

Micke - Jag var bara tvungen googla för att få reda på vad man
har en salladsslunga till.. det lät lite ‘Carl-jan’ & ‘Chef du bla-blu-aktigt’, med hade ändå en liten förhoppning att det var nåt mer viktigt..

Psst.. Somalia.. svältande barn.. salladsslungor.. jätteviktigt!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.